Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı Antalya

    Endoskopik bel fıtığı ameliyatı Antalya, bel fıtığı nedeniyle oluşan sinir sıkışmasını ve buna bağlı gelişen şikayetleri, kapalı cerrahi yöntemlerle tedavi etmek için yapılan operasyondur. Omurga, birbirleri ile vücudun hareket etmesine olanak sağlayacak şekilde ilişkili olan omur kemiklerinden meydana gelir. Bu kemiklerin arasında da merkezi sinir sisteminin önemli bir parçası olan ve genel olarak beyin ile vücudun geri kalanı arasındaki koordinasyonu sağlayan sinir demetleri yer alır. Omur kemikleri arasındaki bağlantıyı oluşturan disklerin zamanla yıpranması ve kayması ile birlikte bahsi geçen sinir demetleri zarar görmeye başlayabilir. Bu da bel fıtığı olarak bilinen; ağrıya, hareket kısıtlılığına, hissizliğe ve güçsüzlüğe neden olan hastalığa yol açar.

    Endoskopik bel fıtığı ameliyatı, bahsi geçen şikayetlerin, kapalı cerrahi teknikler kullanılarak tedavi edilmesine imkan tanır. Böylece hasta, açık ameliyatlara kıyasla daha hızlı bir şekilde iyileşebilir. Yazımızın devamında ‘’Endoskopik bel fıtığı ameliyatı nasıl yapılır?’’, ‘’Endoskopik bel fıtığı ameliyatı ne kadar sürer?’’, ‘’Endoskopik bel fıtığı ameliyatı riskleri nelerdir?’’ ve ‘’Endoskopik bel fıtığı ameliyatı sonrası egzersizlere ne zaman başlanmalı?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Antalya endoskopik bel fıtığı ameliyatı, ameliyatın riskleri vb. konular hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı Nedir?

    Endoskopik bel fıtığı ameliyatı, son derece küçük bir kesi ile, özel kamera sistemi kullanılarak gerçekleştirilen fıtık ameliyatıdır. Bu operasyon sırasında, açık ameliyatların aksine hedef bölgeye büyük kesiler uygulamaya gerek kalmaz. Çünkü operasyon sırasında doktor, fıtıklaşmış olan bölge ile gereken görsel teması, özel bir mikrokamera yardımı ile sağlar. Böylece oldukça küçük bir cerrahi kesi yoluyla fıtıklı bölgeye müdahale edebilir.

    Bel Fıtığı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Bel fıtığı ameliyatı, fıtığın ilerleme durumuna ve hastanın özel tercihlerine göre farklı yöntemlerle yapılabilir. Bununla birlikte tüm bel fıtığı ameliyatı teknikleri, anestezi altında ve ağrısız bir şekilde gerçekleştirilir.

    Günümüzde bel fıtığı ameliyatları, modern endoskopik ve mikrocerrahi teknikler kullanılarak yapılmaktadır. Ancak çok daha kapsamlı ve ilerlemiş fıtık problemlerinde açık cerrahiye de başvurulabilmektedir.

    Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Endoskopik bel fıtığı ameliyatı, hastanın sağlık durumuna ve ameliyatın detaylarına uygun bir anestezi işlemi ile yapılır. Ameliyat, bahsi geçen kriterlere uygun bir şekilde; lokal anestezi, spinal anestezi veya genel anesteziyle gerçekleştirilebilir. Spinal ve lokal anestezi seçeneği, özellikle de bazı hasta grupları için oldukça önemlidir.

    Endoskopik bel fıtığı ameliyatı sırasında, belin arka veya yan bölgesine 1 cm’den bile küçük (6-7 mm) boyutlarında bir kesi uygulanır. Bu kesi yoluyla fıtıklaşmış bölgeye özel bir kamera iletilir. Böylece kameradan gelen anlık görüntüler ile fıtık dokusunun çıkarılması mümkün olur.

    Mikrocerrahi Bel Fıtığı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Mikrocerrahi bel fıtığı ameliyatı, özellikle de normalden daha hassas müdahale gerektiren fıtık vakalarında başarılı sonuçlar veren bir tekniktir. Genel anestezi altında yapılan bu operasyon sırasında hedef bölgeye görece küçük bir cerrahi kesi uygulanır. Daha sonra ise özel bir mikroskop kullanılarak bölgedeki fıtık dokusuna müdahale edilir. Ameliyat mikroskobu, dokulara yapılan müdahalenin çok daha güvenli ve hassas bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Böylece sağlıklı dokuların zarar görmesi önemli ölçüde önlenmiş olur.

    Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

    Endoskopik bel fıtığı ameliyatı, operasyonun kapsamına göre 30-60 dakika kadar sürebilmektedir. Açık ameliyatlarda bu süre 2 saati bulabilmektedir.

    Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

    Endoskopik bel fıtığı ameliyatının riskleri arasında enfeksiyon gelişimi, ağrı, fıtık tekrarlaması ve sinir hasarı gibi komplikasyonlar bulunur. Bununla birlikte bahsi geçen risklerin meydana gelme olasılığı, açık cerrahi yöntemleri ile yapılan fıtık ameliyatlarınınkine kıyasla çok daha düşüktür. Minimal invaziv bir yöntem olan endoskopik bel fıtığı ameliyatı, komplikasyonlarının az olması nedeniyle çok daha güvenli bir işlem olarak kabul edilir.

    Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

    Endoskopik bel fıtığı ameliyatı olan bireyler iyileşme süreçleri boyunca ağırlık kaldırmaktan kaçınmalı, ani hareketlerde bulunmamalıdır. Aynı şekilde doktorun önerdiği egzersizleri aksatmamalı ancak önerilmeyen spor faaliyetlerinden de bir süre uzak durmalıdır. Endoskopik bel fıtığı ameliyatı sonrası bir süre uyku ve dinlenme pozisyonuna dikkat edilmelidir, fazla eğilmekten kaçınılmalıdır.

    Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı Sonrası Yapışıklık Belirtileri Nelerdir?

    Bel fıtığı ameliyatlarından sonra yapışıklık şikayeti, ameliyat bölgesindeki dokuların iyileşme sürecinden kaynaklanmaktadır. Bel fıtığı ameliyatı sonrası yapışıklık belirtileri arasında hareket kısıtlılığı, ağrı ve bacaklarda uyuşma gibi şikayetler bulunur. Endoskopik bel fıtığı ameliyatlarında yapışıklık riski daha düşüktür ancak yine de bu riskin etkili bir şekilde önlenebilmesi için iyileşme sürecinde doktor tarafından verilen egzersizler yapılmalı, fizik tedavi aksatılmamalıdır.

    Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı Sonrası Egzersizlere Ne Zaman Başlanmalı?

    Endoskopik bel fıtığı ameliyatı olanlar, ameliyattan birkaç gün sonra, doktorlarının da önerisi bu yönde ise hafif yürüyüşler yapmaya başlayabilirler. Bununla birlikte bel ve sırt kaslarını hedef olan egzersiz faaliyetleri için mutlaka öncesinde doktor onayı alınmalı, 2-4 haftadan önce bu egzersizlere başlanmamalıdır.

    Antalya Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı Fiyatları

    Antalya endoskopik bel fıtığı ameliyatı fiyatları, ameliyatın detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button